środa, 22 sierpnia 2012

Jak zrobić szybko pieczeń z indyka na kanapkę.

Zaskoczony wynikami postanowiłem opisać jak udało mi się przygotować pieczeń z piersi indyka. 
Chodzilo o to by szybko i z niczego tj. tego co mama w szafce zrobic cos co będzie
  • zdrowe 
  • tanie 
  • szybko
Wiec to było tak:
Piersi indyka ( bo dużo mięsa w jednym kawałku) posypuje :
  • sole
  • pieprze
  • panieruje czymś co o nazwie "przyprawa do kurczaka" a wygląda jak bułka tarta 
Polewam patelnie oliwa z pestek winogron, kładę mięso z indyka i szybko opiekam z obu stron. Dzięki podsmażeniu od razu ładniej wygląda.
Zmniejszam ogień do zupełnego minimum i tak pod pokrywka jakieś 40 min. wyłączam i pod pokrywka stygnie ( to doda miąższości ).
Mozna indyka  nadziewać słodkimi suszonymi owocami pestkowymi ale po co , miało być szybko i zdrowo. Ile mięsa w mięsie z indyka ....                        na pewno więcej niż w kiełbasie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz